Close

Bekymmerslös fordonshantering

Bekymmerslös fordonshantering

Bekymmerslös fordonshantering

Välkommen till NetRail!

NetRail är ledande i branschen med innovativa lösningar för underhåll
enligt ECM och ISO 9001.

NetRail

NetRail har den unika erfarenheten med egna godsvagnar och att vara vagnhållare för sammanlagt mer än 600 godsvagnar. Certifierad med ISO 9001:2015 och VPI för mobilt underhåll. Vi är certifierade enligt EU-standarden EC 445-2011 för underhållsförvaltning alltsedan kraven infördes 31 maj 2013 för kunders och egna godsvagnar.

Vi finns i Helsingborg, Malmö och Luleå

NetRail har sitt huvudkontor på Maskinistgatan 11 i Påarp utanför Helsingborg. Utför vagnservice och underhåll i hela södra Sverige.

Eget reparationsspår vid Rännarbanans kombiterminal och inhägnat spårområde för uppställning i södra Helsingborg. I Luleå har vi  serviceteam för mobilt underhåll och skadeavhjälpande för hela Norrbotten.

Egen verkstad - egna spårområden

I Malmö öppnas nybyggd godsvagnsverkstad den 1 december helt enligt VPI reglerna. Vi har eget inhägnat spårområde vid Vångagärdet i Helsingborg för uppställning, reparationer och revisioner mm. I Påarp finns godsterminal och lagerhållning av hjul och komponenter.


Generationsskifte i NetRail AB

Pressrelease 02.08.2019

Peter Bjerager tar över vd-stolen på NetRail efter Ulla Ressel den 1 september.

Beslutet är, enligt styrelsen, ett led i processen att fokusera på service och underhåll av järnvägsfordon.

Peter Bjerager kommer att ha ett helhetsansvar för verksamheten i Malmö, Helsingborg och Luleå samt fokusera på frågor relaterat till organisationsutveckling liksom externa kontakter inom branschen. Peter arbetar i dag som verkstadschef för NetRail och har byggt upp den nya godsvagnsverkstaden i Malmö sedan förra året. Han började sin karriär inom järnvägsbranschen hos Nordwaggon och senare som verkstadschef i Helsingborg för SweMaint. Peter är utbildad ekonom och underhållsingenjör och är sedan år 2018 anställd i NetRail.

”NetRail är en viktig aktör i underhåll av godsvagnar och lok i Skåne och Luleå området och

jag ser verkligen fram emot möjligheten att sätta mig in i ledningsfrågor och vara med och utveckla NetRail” säger Peter Bjerager som tillträder sin vd tjänst den 1 september 2019.

NetRail driver godsvagnsverkstad underhåll i Malmö samt mobilt underhåll i Helsingborg;

Malmö och Luleå. Har uppdraget att vara ECM för 16 externa kunder. Äger och hyr ut godsvagnar och lok. Med 17 tillsvidareanställda och en årsomsättning på 34 miljoner kronor.

NetRail AB ägs till 100% av Ressel Invest AB.


Med vänliga hälsningar

Jochum Ressel/VD Ressel Invest AB Jochum.ressel@ressel.se
Mobil 070 571 90 91

Peter Bjerager / foto: NetRail AB

LOK TILL SALU

Vi gör spännande projekt

NetRail har sedan starten 1995 varit ledande att finna nya lösningar, utveckling och projekt för våra kunders nytta.

NetRail har låtit renovera och uppgradera den först byggda Panoramavagnen från DB Rheingold Express. Vagnen rullar numera i Holland.
Läs mer

Det första Da loket ommålat i Märklins original gröna färg för att få ett fullskaligt lok av denna berömda modell från 50-talet. Märklin har tillverkat en jubileumsmodell av detta lok.
Läs mer

Köpt, renoverat och uppgraderat samt sedemera sålt ett 20-tal personvagnar som nu går i trafik för Skandinaviska Jernbanor och Snälltåget (Transdev) i Sverige.
Läs mer

NetRails unika egenhändigt designade kortkopplade containervagnskoncept ”Laags  071” som rönt stor framgång både inom samt utanför Sveriges gränser.
Läs mer

Bevarat klassiskt ASEA lok 1929 som gick i lokaltrafik på Lidingöbanan för bl a AGA. Tvåaxlat batteri- och eldrivet lok med snöplog som nu finns bevarat hos NetRail i Påarp.
Läs mer

År 2013 förmedlade NetRail en försäljning utav fem Y1 / DMU (Diesel Motor Units) till det statliga järnvägsbolaget i Uruguay. Rälsbussarna exporterades med RoRo fartyg från Wallhamn.
Läs mer

H0 modell av Uacns vagn. År 2014 beställde och köpte NetRail denna Uacns 73 kubikmeter silovagn från Feldbinder i Tyskland för transport utav kalciumkarbid åt Nordic Carbide i Sundsvall.
Läs mer

NetRails godsvagnsflotta utgör populära förebilder för modellvagnstillverkare såsom ROCO, Märklin, Herpa och JECO som alla har modeller utav NetRails lok- och godsvagnsflotta.
Läs mer

UTHYRNING

Vi har alla typer av gods-, intermodala- eller specialvagnar för uthyrning,
kortare eller längre perioder.

För mer information och priser, kontakta oss!

Välkommen!